Съветът за икономически анализи (СИА) ще представи днес резултатите от

...
 Съветът за икономически анализи (СИА) ще представи днес резултатите от
Коментари Харесай

Съветът за икономически анализи ще представи резултатите от свое проучване, посветено на местната трудова заетост

 Съветът за стопански разбори (СИА) ще показа през днешния ден резултатите от свое изследване, отдадено на локалните мултипликатори на работни места в България, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС). Резултатите от разбора ще бъдат показани от 10:30 ч. в Министерски съвет.
 
Автори на проучването са Пламен Ненов, член и секретар на Служба "Информация и архив" (на МВР), и Рада Павлова, младши помощник в съвета.
" Местният мултипликатор на работни места мери общото нарастване в локалната претовареност вследствие на прибавянето на едно работно място на локалния пазар на труд.
 
 Бюро по труда-Луковит Бюро по труда-Луковит Източник: Zonanews
С оглед на огромните и трайни несъответствия в равнището на претовареност и икономическа интензивност на територията на страната, стойностите на тези мултипликатори са от основно значение за използването на ефикасни ограничения за районно икономическо развиване.
 
Изчислените мултипликатори за България демонстрират, че провеждането на стопански политики, ориентирани към понижаване на районните несъответствия, може да способства за увеличение на заетостта и икономическата интензивност в страната. Следователно, съществена рекомендация на разбора е следването на регионализирана тактика за икономическо развиване въз основата на разликите в локалните мултипликатори в страната ", се споделя в резултатите от изследването, представени от държавната осведомителна работа.
 
 Бюро по труда-Пазарджик Бюро по труда-Пазарджик Източник: Zonanews
Целият разбор може да бъде забелязан на  уеб страницата  на Съвета за стопански разбори. Съветът за стопански разбори се състои от интернационално приети икономисти с научен престиж, които да правят оценка провокациите пред българската стопанска система и да вършат оферти за политики за справяне с тях. Той има консултативен темперамент. 
 
 Дирекция Бюро по труда-Раднево Дирекция Бюро по труда-Раднево Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР